Dan košarke u Sigetu – SIGET OPEN 2021!

Nakon što smo prije par mjeseci, zahvaljujući i brojnim donacijama stanovnika našeg naselja , ali i poslovnih subjekata iz naselja, obnovili devastirano sportsko igralište u Sigetu, Udruga građana Siget i Siget Sport (skupina ljubitelja košarke iz naselja) žele daljnjim akcijama promovirati bavljenje sportom na otvorenom. Siget je poznat po košarkaškoj tradiciji (tu je prije 50 godina osnovan KK Siget koji je kasnije mijenjao ime u KK Novi Zagreb i na kraju KK Zagreb, klub koji je osvojio jedan naslov prvaka Hrvatske, ali i tri kupa Krešimir Ćosić), stoga Danom košarke – SIGET OPEN 2021 želimo obilježiti 50 godina organiziranog bavljenja košarkom u našem naselju.

Zamišljeno je da 12. lipnja na sportskom igralištu u Sigetu (preko puta Super Andrije) svoje utakmice odigraju sve uzrasne kategorije (od U12 do seniorskog uzrasta), kako u muškoj tako i ženskoj kategoriji, utakmicama na dva koša i 3 na 3 turnirom. Sve bi „kulminiralo“ After partyjem u caffeu Vibra uz samo igralište.

Naravno, nadamo se da ćemo sredinom lipnja već živjeti barem donekle “staro normalno” i da neće biti nikakvih prepreka za održavanje planiranog događanja.

Odaziv sponzora Danu košarke je sjajan! Mnoge firme koje u Sigetu imaju poslovni prostor ili u naselju stanuju vlasnici firmi čija je lokacija van Sigeta prepoznali su našu akciju i već uplatile sponzorstva (Atlantic grupa, Parionica, Domograd, Digitalni tahograf, Biska, Auto klub Siget, Annona, Decentia, Pan Asia, makella, Napa, Lonia…).

O svemu više na Facebook grupi „Siget Sport“!