Sve je spremno za premijerno izdanje SIGET OPENA!

Sutra, u subotu, 12. lipnja, na sportskom igralištu u Sigetu (preko puta Super Andrije, a uz Radmanovačku ulicu) održat će se Dan košarke u Sigetu, pod službenim nazivom SIGET OPEN 2021! Baneri brojnih sponzora koji su prepoznali inicijativu Udruge građana Siget i Siget Sporta već nekoliko dana krase ogradu igrališta, djelatnici Zrinjevca sredili su okoliš, a postavljena su i četiri kemijska wc-a. Ostaje nadati se da će vremenske prilike biti dobre i da će se veliki trud organizatora u potpunosti isplatiti.

SIGET OPEN 2021 započinje u 9 sati turnirom za mlađe uzraste (U12), po četiri ekipe u muškoj konkurenciji (MKK Novi Zagreb, Cedevita, Vučići i Zapad) i ženskoj konkurenciji (Zagreb, Medveščak, Folka Borovje, Trešnjevka 2009) koji će igrati na dva koša. Između polufinala i utakmica za plasman održat će se Skills Chalenge (u slobodnom prijevodu: izvođenje zadanih košarkaških elemenata) gdje će pobjednik biti nagrađen peharom i dresom mladog hrvatskog

reprezentativca Lovre Gnjidića.

Seniorski turnir 3×3 košarke, inače novi sport na Olimpijskim igrama, započinje u 14 sati i traje sve do 21,30. Na turniru nastupa 16 ekipa, od koji je njih 13 dobilo pravo direktnog ulaska na glavni turnir, dok su preostale tri ekipe to osigurale kroz nedjeljne kvalifikacije. I ovdje će osim igranja  utakmica na jedan koš biti održana dva natjecanja, oba u šutiranju iza linije tri poena. Prvo će pehar i poklon karticu Intersporta pokušati osvojiti igrači iz turnira, a nakon njih, i prisutni uz igralište, gdje će najbolji biti nagrađeni dresom dugogodišnjeg košarkaškog

reprezentativca Marka Tomasa, majicom i poklon bonom Grosbasketa.

I na Facebook stranici Siget Sport u tijeku je nagradna igra gdje će najbolji prognozer (“traži” se pobjednik turnira i ukupni broj postignutih poena u finalnoj utakmici) biti nagrađen dresom košarkaškog reprezentativca Krune Simona.

Nakon natjecateljskog dijela SIGET OPENA bit će održan after party u popularnom sigetskom caffeu Vibra, na kojem će prisutne svojim glasom zabavljati Anja Alu sa svojim pratećim bendom.